SeedZ

SeedZ is een samenwerking van twee organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen en probleemjongeren binnen Rotterdam. Dit doen ze door onder het SeedZ label verschillende minicorporaties op te starten en met hun cliënten te kijken waar hun talenten het beste ingezet kunnen worden.

Voor SeedZ is er een volledige huisstijl en website gerealiseerd die niet alleen de missie en visie van SeedZ uit, maar ook de boodschap: “eerst zaaien en dan oogsten”, overbrengt op zowel de doelgroep als de consumenten die de producten van de minicorporaties afnemen. De wens van de organisatie was tevens dat zowel de huisstijl als de website niet de indruk zouden wekken dat de vluchtelingen en de probleem jongeren niet van het kastje naar de muur gestuurd zouden worden wat bij de concurrent wel zou gebeuren.

In dit project lag de uitdaging vooral op het verwerken van een grote hoeveelheid aan informatie in een onepage lay-out. Doordat SeedZ een beginnende organisatie was, hadden zij niet voldoende middelen om een uitgebreide site te laten ontwikkelen. Om deze redenen is er voor gekozen om een onepage lay-out te hanteren waarom verschillende onderdelen aanbod komen. Bij het ontwikkelen van de website is er in het achterhoofd gehouden dat de site in de toekomst op een eenvoudige manier uitgebreid kan worden.


DienstenUI, UX, DevelopmentKlantSeedZ Websitewww.seedz.nu